Termékek Menü
0

Szállítással kapcsolatos kérdések

Házhoz szállításról mit kell tudnom?
Az Olibaba internetes áruház a házhoz kézbesített csomagokat a Magyar Posta (MPL) segítségével juttatja el a rendeléskor megadott szállítási címre. A csomag felvételétől (nem a megrendeléstől!) számított 24/72 órán belül a csomag megérkezik. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Kérem, olyan címet adjon meg szállítási adatainál, ahol a szállítás napján biztosan tartózkodik valaki, aki jogosult átvenni a csomagot. Amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. Ellenkező esetben a Magyar Posta (MPL) munkatársa értesítőt hagy az ön címén, mely értesítővel az azon megadott postán veheti át a rendelt terméket! Az MPL a csomag feladása után egy értesítő levelet küld az ön álltal megadott email címre, melyben egy csomagkövető kód is található. Ezen kód segítségével napra pontos információt kaphat a megrendelt termék(ek) aktuális helyzetéről.
A csomagautomatába kérhetem a csomagot?
Az Olibaba mosható pelenkáit a Magyar Posta álltal üzemeltetett 50 csomagautomátájának egyikébe is kérheted. A csomagautomaták országosan már több mint 50 ponton elérhetőek, használatuk egyszerű. A Csomagautomaták lényegében egy képernyővel ellátott kezelőfelületből és különböző méretű rekeszekből állnak, amelyek a csomagokat rejtik. A Csomagautomatáknál az átvétel gyors – a kapott kód és saját telefonszámod megadásával máris hozzáférhetsz rendelésedhez. Fontos, hogy az adataidat pontosan add meg a vásárlás során, hisz a rekesz nyitó kódot a telefonra küldött sms-ben kapod meg. A csomagot 10 munkanapig van lehetőséged átvenni. A csomagautomatánál csak bankkártyával fizethetsz, illetve ha a vételárat előre kifizetted akkor csak az sms-ben kapott kódot kell megadnod. Csomagautomaták listája itt található.
Miért érdemes MOL- Coop Posta Pontra, Postára rendelnem?
Mert a legtöbb MOL PostaPont napi 24, a Coop PostaPontok többsége pedig 12 órában nyitva tart, így a munka előtt és után is elhozhatod a csomagod. SMS-ben vagy e-mailben értesítünk a küldemény érkezéséről, ahogy te szeretnéd. Csomagodhoz az Olibaba webáruház 10 munkanapos őrzési időt ad meg – ez időn belül akkor mész érte, amikor akarsz. Az átvételi pontok könnyen megközelíthetőek. A kutakon a parkolás egyszerű és ingyenes. A MOL PostaPontokon és a Coop PostaPontok nagy részében bankkártyával is fizethetsz. A rendelésed nyomonkövetéséhez emailben minden esetben csomagkövető kódot is küldünk, így könnyen láthatod hol tart a megrendelt terméked.  Itt megnézheted, hogy neked melyik esik útba.
Pick-pack pontra kérném a csomagot. Mit kell tudnom róla?
A Pick Pack Pont-szolgáltatás költség és idő hatékony kézbesítési megoldást kínál az online vásárlók számára. Ügyfeleink kényelmesen, és gyorsan vehetik át rendeléseiket, igazodva napjuk menetéhez. A 240 településen található több mint 700 pont között találják az Inmedio és a Relay üzleteket. –Előbbiek megtalálhatóak a bevásárlóközpontokban, hipermarketekben, nagyvárosaink sétálóutcáin, míg utóbbiak a főbb közlekedési csomópontoknál mit például a MÁV, BKV, Volán társaságok, vagy a Budapest Airport területén. Továbbá az autóval közlekedők számára kitűnő lehetőséget teremtenek a csomagátvételre a MOL, OMV, Avanti és Avia töltőállomások. Hálózatunk részét képezik a Playersroom, Sportfactory, valamint Playmax üzletek is, melyek megtalálhatóak minden nagyobb plázában és bevásárlóközpontban. Szintén Pick Pack Pont partnerek a Co-op hálózat boltjai.

Hogyan működik? Vásárolj az Olibaba internetes áruházában, majd a kézbesítési opciók során válaszd ki a legközelebbi Pick Pack Pont-ot. A rendelést követően az Olibaba e-mail üzenetben értesítést küld arról, hogy mikor adta át a csomagot a Pick Pack Pont logisztika részére. A csomagok Pick Pack Pontra való beérkezése, átlagosan 3-5 munkanap. A csomag Pick Pack Pontra történő beérkezéséről, emailben, illetve sms-ben is értesítünk.A csomagod átvételére 5 munkanap áll rendelkezésedre. Utánvét esetén készpénzben és a legtöbb helyen bankkártyával is fizethetsz. Itt tudod megnézni, hogy hozzád melyik Pick Pack Pont esik a legközelebb.
Mennyibe kerül a szállítás?
MPL csomagküldő: (Házhoz szállítás):
1 Ft - 5000 Ft-os vásárlás esetén: 1100 Ft
5001 Ft - 10000 Ft-os vásárlás között: 900 Ft
10001 Ft feletti vásárlás esetén: Díjmentes
Csomagautomata:
1 Ft - 5000 Ft-os vásárlás esetén: 1000 Ft
5001 Ft - 10000 Ft-os vásárlás között: 700 Ft
10001 Ft feletti vásárlás esetén: Díjmentes
Postán maradó Posta Pontra kért csomag:
1 Ft - 5000 Ft-os vásárlás esetén: 1000 Ft
5001 Ft - 10000 Ft-os vásárlás között: 700 Ft
10001 Ft feletti vásárlás esetén: Díjmentes
Pick Pack Pont:
1 Ft - 5000 Ft-os vásárlás esetén: 1000 Ft
5001 Ft - 10000 Ft-os vásárlás között: 700 Ft
10001 Ft feletti vásárlás esetén: Díjmentes
Mennyi idő alatt kapom meg a csomagot?
Az Olibaba webáruházba kapható termékek mindegyike készleten van. A megrendelés leadása után a rendelésének feldolgozása elkezdődik. Amennyiben a rendelés leadása hétköznap történik, (kivéve péntek) és előre fizetés esetén a fizetés is megtörtént*, a rendelt termékek már másnap átadásra kerülnek a szállító cégnek. Amennyiben a rendelése (péntek, szombat, vasárnap) kerül leadásra, a szállításra való átadás a következő hét legelső munkanapján történik meg.

Házhoz szállítás, csomagautomata, Posta, Posta Pont: 24-48 órán belül
Pick Pack Pont: 5 munkanapon belül

*Előre fizetés esetén: Sofort, bankkártyás fizetés eseten a fent leírtak alapján, hisz ezekben az esetekben a befizetés azonnal megérkezik. Utalás esetén, amennyiben elküldi az info@olibaba.hu email címünkre a befizetésről szóló igazolást akkor a fentiek alapján, amennyiben nem, úgy a bankszámlánkra való beérkezés után kerül feladásra a megrendelt csomag.
Személyes átvételre az áruházban van lehetőség?
Sajnos jelenleg nincs rá lehetőség. Webáruházunk címe telephely, így sajnos még a szolnok és környékéről rendelőknek is csak ki tudjuk szállítattni a megrendelést.
Külföldi címre való szállításra van lehetőség?
Jelenleg csak Romániába tudjuk a megrendelést elküldeni. A Sprinter futárszolgálat Romániai partnerének a Fan Curier köszönhetően akár a megrendelést követő 3. munkanapon önnél lehet a megvásárolt termék(ek). Küldeményét gyorsan és egyszerűen nyomon követheti online az interneten keresztül.

Díjak:
0-20.000 Ft közötti megrendelés esetén 3000 Ft szállítási költséget számítunk fel. 20.000 Ft feletti megrendelés esetén a termékeket díjmentesen kézbesítjük!
Nem érkezett meg a csomag. Mit tegyek?
Az Olibaba web áruház a rendelés minden egyes mozzanatáról értesíti a megrendelőit, a vásárlás során megadott email címen keresztül, ezért nagyon fontos, hogy az adatok megadásánál körültekintően járjon el. A csomagok feladását követően, értesítjük a feladásról, majd amennyiben nem Pick Pack pontra kérte a szállítást a Magyar Posta is küld értesítőt a feladásról. A csomag átvehetőségéről, érkezése napjáról ön midig email, illetve sms értesítést kap a szállító cégektől. Amennyiben ezek az értesítések 5 munka napon belül nem érkeznek meg, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot az info@olibaba.hu email címre küldött levélben. A levél tartalmazza a rendelésének a számát, ami alapján gyorsan utána tudunk nézni a csomag helyzetének.

Fontos: Levelező programjába vegye fel az info@olibaba.hu címről érkező leveleket, hogy az ne kezelje kéretlen levélként az értesítéseket. Amennyiben ezt nem tudja beállítani, célszerű naponta ellenőrizni a spam mappát.

Sérült csomag esetén mi a teendő?
Az Olibaba Mosható Pelenka web áruházban kapható termékek szállítás során a gondos csomagolásnak köszönhetően nem sérülhetnek. Ennek ellenére, ha ön úgy gondolja a csomagoláson olyan sérülések vannak amelyek arra utalnak, hogy azt felbontották, kérem csak abban az esetben vegye át a csomagot, ha arról jegyzőkönyvet vetet fel a szállító cég alkalmazottjával.  Amennyiben a csomag sérüléséről nem készül jegyzőkönyv, inkább ne vegye át a csomagot, viszont a csomag átvételének megtagadását, és annak indokát haladéktalanul jelezze nekünk az info@olibaba.hu címünkre küldött levélben. Amennyiben jegyzőkönyvet vesznek fel a sérülésről, kérem a szállító előtt vizsgálja át a csomag tartalmát. Amennyiben a sérülés miatt megtagadja a csomag átvételét és erről értesít minket, semmilyen negatív következményekkel nem kell számolnia.
Ha nem veszem át a csomagot, mi történik?
Természetesen jöhetnek közbe, olyan előre nem látható dolgok, melyek megakadályozzák a megrendelt termékek átvételét. Ebben az esetben kérem, küldjön egy elektronikus levelet az info@olibaba.hu címünkre melyben megindokolja a csomag átvételének megtagadását. Ellenkező esetben az Olibaba mosható pelenka web áruház üzemeltetője az őt ért kár megfizetését polgári peres úton kezdeményezheti a vevővel szemben.