Termékek Menü
0

Venni, vagy nem venni? Az itt a kérdés.

Olibaba Webáruház

Az alábbi levelezést folytattam a minap egy a termékeink iránt érdeklődő anyukával.
„Kedves Laci es Orsi! Nagyon szép a webshopotok! Azt szeretném megkérdezni, hogy hol készül a pelenka? Kínában? Előre is köszönöm!”

A választ, és a reakciót a cikkben olvashatod el!

Az alábbi levelezést folytattam a minap egy a termékeink iránt érdeklődő anyukával.

„Kedves Laci es Orsi!
Nagyon szép a webshopotok! Azt szeretném megkérdezni, hogy hol készül a pelenka? Kínában? Előre is köszönöm!”

A válasz

„Kedves Gabriella!

Köszönjük elismerő szavaid. Sokat is dolgozunk rajta. :) A pelenkák Kínában készülnek, erről írtunk is egy kis cikket, melyet az alábbi linkre kattintva olvashatsz el. Link: http://.....”

A válasz

„Kedves László!

Köszönöm a linket, el is olvastam. Én nem szeretném a kínai gazdaságot támogatni, két okból. Egyrészt gyerekmunka és napi 14 órás műszakok vannak. Másrészt, minden kínai terméket vegyszerrel kezelnek, hogy a tengeri konténerben ne legyen baja mire elér Európába. Ezt csak azért tudom, mert 9 éve Rotterdamban dolgozom, és itt ellenőrizzük a beérkező kínai konténereket. Ezért nálam a kínai termék kizáró ok.

Nézelődök tovább! További sok sikert!”

Neked mi a véleményed?

Bár az előítéleteket és a tapasztalatokon alapuló véleményeket nehéz megdönteni, sajnos mint a fenti példa is mutatja, nap mint nap szembesülünk a ténnyel miszerint a kínai gazdaságot ne támogassuk, ilyen-olyan indokokkal. De felteszem a kérdést. Mi okom lenne Angol, Amerikai, vagy bármely európai gyár pelenkáit forgalmazni kishazánkba? Álljak be 25.-nek a sorba és próbáljam meg eladni azt, amit már 25 előttem lévő áruház megpróbált? Ezt az élményt meghagynám másnak, és kövezzenek meg, de kiállok az általunk Kínában gyártatott Olibaba mosható pelenkák megbízhatósága, és minősége mellett.

Ja, hogy a fentebb említett országokban nincs gyerekmunka?

Feltételezhetően nincs. De képzeld, Kínában sincs. Legalábbis törvény tiltja, hogy 18 év alatt bárkit is foglalkoztassanak. A biztonság kedvéért megkérdeztük a kínai kapcsolatunkat, és ezt a választ kaptuk. „we do not have the Children working  , the least age  is  18 s.” Persze Kína nagy ország, biztos vannak ott is olyanok akik nem tartják be a szabályokat, de abban biztos lehetsz, hogy az Olibaba pelusokat nem gyerekek készítik.

Pláne nem 14 órás műszakban!

Ezt a kérdést szintén feltettük a gyár kapcsolattartójának és az alábbi választ kaptuk. „the working time is 8:00-11:00,12:00-17:00” Amit el is fogadok, hisz az általa megadott időintervallumon kívül ritkán sikerül vele kommunikálnunk. Ha szombaton (mert mi akkor is dolgozunk) felteszünk egy kérdést, akkor csak hétfőn kapunk rá választ. Bár biztos itt is vannak kivételek, hisz mint fentebb említettem Kína nagy ország. De nem kell messzire mennünk, hisz ismerek én olyan országot ahol minimálbérrel jelentenek be 6 órára, és közben 8-10 órát is dolgoztatják a delikvenst. Ugye ez neked is ismerős valahonnan?

Vegyszerrel, vagy anélkül?

Ha már kérdezősködök, ami kicsit kényelmetlen is volt a Kínai partner felé, aki annak ellenére, hogy kényes témát feszegettem, szívesen válaszolt. Megkérdeztem a vegyi kezelés kérdését is. (Bár az Olibaba mosható pelenkák nem hajóval, hanem repülővel érkeznek, így teljesen kizárt a vegyszeres kezelés). Nem, hogy nem kezelik a termékeiket vegyszerrel, hanem folyamatos ellenőrzésnek, teszteknek vetik alá a pelenkák alapanyagait. A teszteket és megfelelőségi bizonylatokat megtekintheted te is az oldalunkon, csak úgy, mint a „méltatlannak” vélt munkakörülményeket is, melyet fotókkal illusztrálnék. A konténeres szállítás és az anyagok vegyi kezelése felvetette bennem azt a kérdést, hogy a neves európai, amerikai márkák, vajon honnan szerzik be a bambuszból készült alapanyagaikat? Szerinted? És vajon mivel szállítat egy gyár? Szerintem nem repülővel. Persze ez csak feltételezés, de teljesen reális a feltevés.

Itt készül az Olibaba pelenka

Egy szó, mint száz, Kínának és a benne becsületesen dolgozó cégeknek, embereknek nagyon nehéz lesz leküzdeni az általánosítást, mellyel nap, mint nap megbélyegzik őket. Persze ott sem fenékig tejfel minden, kicsit lazák, kicsit van mikor felületesek, de a hibáikat folyamatosan javítják. Hisz tudják ők is, csak úgy maradhatnak talpon a nemzetközi piacokon, ha folyamatosan megbízható minőséget produkálnak.

Az Olibaba mosható pelenka gyártójának teszteredményei, bizonyítványai:

Moshatósági teszt: Ide kattintva nézheted meg.

PUL anyag rugalmassági teszt: Ide kattintva nézheted meg.

Nehézfém tartalom az anyagban: Ide kattintva nézheted meg.

Szénszálas bambusz anyag teszt: Kattints ide a teszt olvasásához

Flatánok jelenléte az anyagban: Ide kattintva nézheted meg. (A flatánokról és kimutatásban lévő elemekről részletesen ide kattintva olvashatsz)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
Csatlakozz

facebookg+youtubepinteresttwitter

facebook
Logisztikai partnerek

Pick Pack Pont leírás


Postapont és molpont átvevő helyek